РИА Новости хабарлағандай, оның айтуынша, адамдар тұтынатын тұздың шамамен 70% -ы өңделген тағамдарда, атап айтқанда шұжықтар мен сорпаларда болады.
Дәрігер әсіресе құрамында тұздың бір тәуліктік нормасының жартысын қамтитын нанға ерекше назар аудару керектігін атап өтті.
Жалпы алғанда, NaCl орташа нормасы - бес грамм, - деп түсіндірді Мясников Россия 1 телеарнасы эфирінде.
Бұл ретте ол орташа есеппен ресейлік тұрғындар күн сайын шамамен 10 грамм тұз тұтынатынын айтты.
Тұзды мөлшерден көп пайдалану гипертониялық ауруға шалдыққан науқастарға, әсіресе 50 жастан асқан адамдарға ерекше қауіпті. Сондықтан дәрігер осы санаттағы науқастарға тұзды күніне үш грамнан аспайтын мөлшерде тұтынуды ұсынады.