27.09.2024, 16:30
Оқылды: 135

Оқушылар арасында тамақтан улануды болдырмау үшін қандай талап қойылады?

Оқушылар арасында тамақтан улану фактілерінің тіркелуін болдырмау мақсатында қоғамдық тамақтандыру қызметкерлеріне қолданыстағы санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды мүлтіксіз орындау талап етіледі. Бұл туралы БҚО СЭБД басшысының орынбасары Гүлдана Кереева өңірлік коммуникациялар алаңында өткен брифингте баяндады, деп хабарлады аталған департаменттен.

1B8D3E18-B091-474C-AE3F-D5A1B459902E

Талаптың негізгілері:

• тамақ өнімдері мен азық-түлік шикізатын қабылдау олардың сапасы мен қауіпсіздігін куәландыратын құжаттар болған жағдайда жүзеге асырылады

• асхананың ыдыстарын, үй-жайларын, тамақтанатын залды күнделікті тазалау, жуу және дезинфекциялау режимін сақтау қажет

• дайындалған тағамның сапасы күнделікті бағаланады, сондай-ақ дайындалған тамақ өнімдерінің әрбір партиясынан тәуліктік сынама алыну қажет

• мектеп асханасы қызметкерлері, педагогикалық және қызмет көрсетуші персонал жеке және қоғамдық гигиена ережелерін сақтау маңызды

• терінің іріңді аурулары, кесектері, күйіктері, жарасы бар мамандар жұмысқа жіберілмеуі керек

• Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2023 жылғы 7 сәуірдегі № 62 бұйрығына өндірістік бақылауды жүргізу шарт

Узнайте первым о важных новостях Западного Казахстана на нашей странице
в Instagram и нашем Telegram - канале