Тамақ ауырғанда ащы, бұрыш қосылған, қатты тұзды немесе қуырылған, сондай-ақ қышқыл тағамдардан бас тарту керек. Бұл туралы медицина ғылымдарының кандидаты, жоғары санатты ЛОР дәрігер Владимир Зайцев айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "Пятый каналға" сілтеме жасап.

Фото: pixabay.com
Оның айтуынша, тамақтағы жағымсыз сезім тамақ ауруы, фарингит, тонзиллит секілді әртүрлі аурулар мен жұқпалы процестердің белгісі болуы мүмкін. Мұндай кезде дұрыс тамақтанбау жағдайды нашарлатып қана қоймай, өңеш пен асқазанды тітіркендіріп, қышқылдықтың жоғарылауына әкеп соқтырады.
"Асқазанның қышқылдығының жоғарылауы қышқыл мазмұнның жұтқыншақ деңгейіне құйылуына қауіп төндіреді және қайталама қабыну болады. Біріншісі - тағамның өзінен ашыту, ал екіншісі - қышқыл мазмұнның құйылуынан болатын тітіркену", - деп түсіндірді Зайцев.